U TOKU SJEDNICA

Zastupnici Skupštine KS oborili izvještaje Centra Skenderija, Narodnog pozorišta, BKC-a...

Jednoglasno su prošli izvještaji Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra ‘55, Sarajevskog ratnog teatra, MES-a, Muzeja “Alija Izetbegović”

Sa sjednice: Nije usvojeni izvještaji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godinu. A. Čengić

Piše: A.Č.

8.7.2021

Na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnici su oborili izvještaje za 2020.godinu Narodnog pozorišta, Bilioteke Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Historijskog arhiva Sarajevo, Muzeja Sarajeva, Bosanskog kulturnog centra. 

Jednoglasno su prošli izvještaji Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra ‘55, Sarajevskog ratnog teatra, MES-a, Muzeja “Alija Izetbegović”.

Zastupnici su oborili i zvještaj o poslovanju KJP Centar "Skenderija" za 2018. godinu. Nakon kraće rasprave, usvojen je izvještaji za 2019. godinu Kantonalnog javnog preduzeća “Poljoprivredno dobro Butmir”, kao i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Nisu usvojeni ni izvještaji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godinu, Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, na koje je predhodno dato mišljenje ovlaštenog revizor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.