NEVJEROVATAN PODATAK

Košarac: Neiskorištene vakcine stoje u magacinima, treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome

Vijeće ministara je, smatra Košarac imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina

Staša Košarac. Arhiv

A. K.

8.7.2021

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac predstavio je nevjerovatan podatak u intervjuu "Jedan" na  BHRT-u.

- Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih vakcina u magacinima. Treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome - rekao je Košarac.

On pojašnjava kako su u Vijeću ministara informirani o tome, te da su vakcine u skladištima možda i zbog problema kampanje za imunizaciju.

Vijeće ministara je, smatra Košarac imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina, te da su na adekvatan način osigurana i uplaćena sredstva u COVAX mehanizam.

- Problem je u COVAX  mehanizmu. Te špekulacije da Vijeće ministra nije odreagovao na adekvatan način treba odbaciti. Isto tako treba reći da Vijeće ministara, odnosno predsjedavajući i ministrica Gudeljević vodili značajne aktivnosti sa nadležnim entitetskim ministarstvima kada je u pitanju nabavka vakcina. Sjetimo se samo koliko je sastanaka održano. I nije tačno da je Vijeće ministara imalo indolentan stav. Ja odbacujem te vrste špekulacija - rekao je Košarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.