LIDER SDS-A

Šarović odgovorio Dodiku: Objedinjavanje funkcija predsjednika RS-a i člana Predsjedništva je nedopustivo

Uloga predstavnika vlasti, kada je u pitanju nabavka vakcina protiv korone, svela na dočekivanje donacija, kazao je Šarović

Mirko Šarović i Milorad Dodik. Avaz

Fu. M.

8.7.2021

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik predstavio prijedlog o objedinjavanju funkcije predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, kaže da je potpuno siguran da se Dodikova želja neće ispuniti.

- Ukidati poziciju predsjednika, koja je jedna velika tekovina Republike Srpske, je nedopustivo. Građani RS-a predsjednika biraju neposredno i daju veliki značaj toj funkciji. Ovakav Dodikov prijedlog dolazi iz ličnih i praktičnih razloga. Dodik i sada obavlja i funkciju premijera i predsjednika RS-a i mi svi znamo da je to tako - naveo je Šarović.

On je istakao da je aktuelna vlast podbacila na svim poljima, a da je jedino čime se mogu pohvaliti to što u pandemiji nisu potrošili nijednu marku na nabavku vakcina.

- Uloga predstavnika vlasti, kada je u pitanju nabavka vakcina protiv korone, svela na dočekivanje donacija. Pandemija će proći i stanovništvo će se vakcinisati, a da oni neće kupiti nijednu vakcinu. Vidimo da čitav svijet donira vakcine Bosni i Hercegovini, a da domaće vlasti ništa ne čine kako bi sami nabavili prijeko potrebne vakcine - istakao je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.