ČEKA IH SVJETLA BUDUĆNOST

Cijelo odjeljenje u Gračanici razred završilo sa odličnim uspjehom

Razred čini 12 učenika medicinska sestra-tehničar i 10 učenika farmaceutski tehničar

H. Čalić

Gračanica: Svi učenici razred završili sa odličnim uspjehom

Foto: H. Čalić


U Mješovitoj srednjoj školi (MSŠ) u Gračanici, svih 22 učenika III-7 razreda smjera medicinska sestra/tehničar i farmaceutski tehničar, treći razred, završilo je sa odličnim uspjehom, što je nezabilježeno u ovom kraju.

- U ovoj školi radim od 2002. godine i do sada nije zabilježen slučaj, da svi učenici jednog odjeljenja iz bilo kojeg zanimanja, razred završe sa odličnim uspjehom. U svakom slučaju bolje je imati takve primjere, nego suprotne. Čestitam tim učenicima- kazala je pedagogica škole Samida Husičić.

 Na svoje đake ponosan je i razredni starješina Sead Gazibegović,pa je organizovao skromno druženje, a učenica Anida Muharemović kaže da iza petica stoji rad i trud. I pored pandemije petice su se redale, za šta su osim učenika zaslužni i njihovi profesori koji su im tri godine prenosili znanje, ali i dvije javne zdravstvene ustanove ''Dom zdravlja'' i Opća bolnica u Gračanici, gdje su učenici obavii praksu.

Medicinska sestra/tehničari: Nejra Avdagić, Mirela Avdić, Arnel Čajić, Lejla Grapkić, Ajla Hatemić, Azra Iljazović, Nedmira Joldić, Anida Muharemović, Almin Mujić, Dženita Omerović, Anida Selimović i Zerina Selimović. 

Odlikaši farmaceutski tehničari: Harisa Ahmić, Berina Džebo, Dženita Karić, Nejra Mejremić, Amela Mujaković, Ajla Mutapčić, Alem Omerdić, Irma Omerović, Fatima Salić i Almedina Dobrnjić.

Više o:

Gračanica BiH
NA VRH

Podijeli članak na