ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik u strahu od Amerike i Njemačke: Opasno je za RS da oni preuzmu glavnu riječ

Naglasio da je Republika Srpska danas stabilna i da su njene institucije stabilne po svim mjerilima

Milorad Dodik. Arhiv

Srna / A.K.

10.7.2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bh. entitet RS, uprkos svim stradanjima i patnjama, treba da stekne imunitet od raznih "dušebrižnika" koji pokušavaju da je umire, pa je onda do kraja dotuku.

- Oni koji uporno ovih dana po RS, a to su opozicione partije i neki pojedinci, pokušavaju sve da omalovaže i dovedu u pitanje, apsolutno su dio jednog globalističkog pristupa, predvođenog dijelom američke politike i zapadnoevropske politike predvođene Njemačkom, koja ide za tim da kaže da ovdje ništa ne valja i samo valja ono što oni misle da je u redu – rekao je Dodik.

Ocijenio je da je to veoma opasno za Republiku Srpsku, pogotovo da oni preuzmu glavnu riječ u RS-u, piše Srna.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska danas stabilna, da su njene institucije stabilne po svim mjerilima po kojima se mjeri stabilnost jedne zemlje i države. On je istakao da Republika Srpska prolazi svaki od tih mjerila, od ekonomskih, političkih, pa i socijalnih.

– Naravno, imamo problem sa demografijom, imamo problem sa nekim drugim stvarima kao što je pojačana potreba za privrednom aktivnošću i investicijama ali to ne zavisi samo od nas, nego od mnogih regionalnih pa i globalnih faktora koje treba uzeti u obzir – naveo je Dodik, koji je i predsjednik SNSD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.