STANJE NA PUTEVIMA

Pojačana frekvencija vozila iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika prema Potočarima

Večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija

BIHAMK: Pozivamo vozače da drže odstojanje između vozila. Arhiv

A. K.

11.7.2021

Pojačana je frekvencija putničkih vozila i autobusa koji se iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika kreću prema Potočarima. Iz BIHAMK-a mole sve vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Povodom 26. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava večeras do ponoći zabranjeno je kretanje teretnim vozilima nosivosti preko 3,5 tone na putevima: Sarajevo-Kladanj-Luke, Tuzla-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Do 20 sati zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima preko 3,5 tone na putnim pravcima Karakaj-Vlasenica i Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica. Također, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na svim ovim pravcima.

U toku su radovi tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi u tunelu Ivan (Tarčin-Konjic) privremeno su obustavljeni i nastavljaju se sutra (12.07).

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima Deleuša i Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.