SREBRENICA

Zvaničnici pristižu u Potočare, među prvima došli Radončić i Čanak

Delegacija iz Crne Gore donijela je i primjerak Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebenici, a jedan primjerak ostati će i u Muzeju

Piše: S. Šantić - A. Saračević

11.7.2021

Dolazak u Potočare gdje će danas biti klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop za još 19 novoidentifikovanih žrtava genocida u Srebrenici, najavili su brojni domaći i međunarodni zvaničnici. 

U Potočare je, kako smo zabilježili, među prvima stigao lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, a dočekali su ga direktor Memorijalnog centra "Srebrenica-Potočari" Emir Suljagić te predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković. Stigao je i Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.

U Potočare je zatim stigla i ambasadorica Češke Republike u BiH Ivana Hlavsova, a potom i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.




Radončića dočekali Suljagić i Duraković - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Stigao je poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović. Delegacija iz Crne Gore donijela je i primjerak Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, a jedan primjerak ostati će i u Muzeju.


Lider SBB-a u nekadašnjoj fabrici akumulatora u Potočarima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Stigao je i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, zatim i ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uber (Uebber), ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora, guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.