PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović u Potočarima: Ne smijemo dozvoliti da ideologije koje proizvode zločine opet zaprijete miru

Želio sam da ovim današnjim boravkom doprinesem samoopomeni nas da ne dozvolimo da se bilo gdje ponovi genocid koji se dogodio u Srebrenici, rekao Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Potočarima. M. HASKIĆ

Piše: Avaz.ba

11.7.2021

Na kolektivnu dženazu 19 žrtava genocida u Srebrenici stigao je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je rekao, došao je da se pokloni žrtvama i da na taj način doprinese da svi stanemo u odbranu civilizacijskih vrijednosti i na taj način spriječimo eventualno ponavljanje ovakvih grešaka danas i ubuduće.

- Uvijek je obaveza pokloniti se žrtvama i čini mi se da u ovom vremenu nije manje važno podsjetiti da moramo svi biti odgovorni prema pokušaju revizije istine o srebreničkom zločinu i pokušajima relativiziranja tog zločina i jednako tako pokušajima da se te ideologije koje proizvode zločine revitaliziraju i opet zaprijete miru i stabilnosti slobodnom i sigurnom životu građana na našim prostorima i građana Evrope. 

Čini mi se da ovi događaju podstiču tu kulturu sjećanja, kulturu odgovornosti. Želio sam da ovim današnjim boravkom doprinesem samoopomeni nas da ne dozvolimo da se bilo gdje ponovi genocid koji se dogodio u Srebrenici - rekao je Đukanović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.