TIŠINA U MOSTARU

Skokom sa Starog mosta bez aplauza obilježena godišnjica genocida u Srebrenici

To su posebne emocije, a prije svega ponosan sam kada izvodim skok na ovaj tužni dan i kojim šaljemo poruku cijelom svijetu, kaže skakač Sarić

Piše: M. Smajkić

11.7.2021

Skok u tišini u Mostaru. S. Smajkić

Tačno u 11 sati i sedam minuta danas je skokom bez aplauza sa Starog mosta u Mostaru i spuštanjem ljiljana u Neretvu obilježena 26.godišnjica genocida počinjenog u Srebrenici.

Kao i svih prethodnih godina, skok bez aplauza izvodi se u organizaciji Kluba skakača u vodu „Mostari“.

-Najmanje i najviše što smo u našem Klubu procijenili da možemo uraditi na ovaj tužni dan, Dan žalosti, jeste skok bez aplauza koji je posvećen svim žrtvama genocida u Srebrenici. Skok se izvodi simbolično u 11 sati i 7 minuta s porukom da se nikad nikome ne ponovi i da se ne zaboravi- rekao nam je Saša Oručević, portparol Kluba skakača u vodu „Mostari“.

Skok je ove godine izveo dugogodišnji skakač, Ermin Sarić. On je u ovih 26 godina, kako nam je kazao, najmanje 15 puta do sada izveo skok na ovu godišnjicu.

-To su posebne emocije, a prije svega ponosan sam kada izvodim skok na ovaj tužni dan i kojim šaljemo poruku cijelom svijetu s našeg Starog, spomenika mira, da se srebrenički genocid ne smije zaboraviti- kazao nam je Sarić.

Također, u organizaciji udruženja iz Donje Mahale nakon skoka je pušten „srebrenički cvijet“ niz Neretvu, a obilježavanju ove tužne godišnjice je prisustvovao veliki broj građana i mladih Mostara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.