OSIGURANI BOLJI USLOVI

Anja Margetić: Lana će nakon povratka iz Tokija svoju karijeru nastaviti graditi u Sarajevu

Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, kazala je Margetić

A. K.
  • Anja Margetić i Lana Pudar

    Anja Margetić i Lana Pudar

    Foto: Avaz


Mostarska plivačica Lana Pudar osvojila je tri medalje na jučer završenom juniorskom Evropskom prvenstvu, a uspjeh je veći kada se zna da praktično nema osnovni uslov za treniranje - adekvatan bazen u Mostaru. Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu.

Historijski rezultat

- Lana Pudar je napravila historijski rezultat za bh. plivanje, a nakon povratka iz Tokija svoju karijeru će nastaviti graditi u Sarajevu. Ova mlada plivačica, kao i svi drugi perspektivni mladi sportisti, zaslužuju uslove koje im se nažalost ne pružaju u BiH. Drago mi je što sam svojom pozicijom dogradonačelnice uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere, za sada u Sarajevu - kazala je Margetić, sopćeno je iz Naše stranke.

Osiguran je i općinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu.

- Sa upravom bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice. Sada će bazen dva puta u toku dana biti postavljen na 50 metara, što će uveliko olakšati pripreme za takmičenja. Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njenu ekipu - rekla je Margetić.

Adekvatni uslovi

Anja Margetić se zahvalila načelniku Općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću, predsjedavajućem Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robertu Plešeu i vijećniku Ahmedu Kosovcu na pomoći u Novom Sarajevu, kao i upravi Olimpijskog bazena za saradnju. Posebno se zahvalila Laninim trenerima za sve što rade. 

- Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu. Lana čestitam i dobro došla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama.

Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportisti i sportistkinje, dobiju adekvatne uslove treniranja i u Mostaru - poručila je Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva, saopćeno je iz Naše stranke.

Više o temi Lana Pudar

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Neka pravda bude osveta
NA VRH

Podijeli članak na