POSJETE

Pomoćnica generalnog sekretara UN-a Džilijen Trigs s vlastima Bihaća o situaciji s migrantima

Cijenimo sve ono što je Grad Bihać uradio za tražioce azila, izbjeglice i migrante, rekla je Trigs

Sa sastanka: Podrška lokalnim vlastima. Fena

L. S

12.7.2021

Pomoćnica generalnog sekretara UN-a i pomoćnica za međunarodnu zaštitu visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) Džilijen Trigs (Gillian Triggs) danas je na sastanku sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem izrazila zadovoljstvo svime što su lokalne vlasti i stanovništvo uradili prilikom zbrinjavanja i pomoći migrantima i izbjeglicama u proteklom periodu.

 - Cijenimo sve ono što je Grad Bihać uradio za tražioce azila, izbjeglice i migrante. Mi kao UN agencija za izbjeglice ćemo podržati sva nastojanja Gradske uprave i lokalnog stanovništva da pomognu ovim ljudima u nevolji, a to ćemo raditi kroz određene projektne aktivnosti, podršku Crvenom križu i isporuku vozila koju planiramo. Jednostavno, pokušat ćemo pomoći u svakom segmentu - kazala je Trigs.


Migranti u USK: Problemom aktuelan od 2018. godine. Arhiv

Fazlić je naglasio važnost ovakve podrške u pokušaju pronalaska određenog rješenja ovog već dugogodišnjeg i globalnog problema.

- Osim bavljenja problemom koji je kod nas aktuelan od 2018. godine i zbog kojeg nismo sretni, uvijek u ovakvim situacijama pokušavam ostvariti što veću podršku za Bihać i Unsko-sanski kanton. Sasvim je jasno da je ovo globalni problem i da ga nikako ne možemo i ne smijemo zanemariti, a situaciju možemo olakšati samo uz maksimalnu saradnju sa svim institucijama na evropskom i svjetskom nivou - kazao je on 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.