PREDSJEDNIK BOSS-A

Mirnes Ajanović saslušan u SIPA-i zbog utakmica EURA 2020

Mirnes Ajanović je u izjavi SIPA-i istakao i potrebu da se provjere zakonitosti rada Telemacha

Mirnes Ajanović. Avaz

Piše: D. H.

13.7.2021

Po nalogu Tužilaštva BiH u prostorijama SIPA-e svoju izjavu u svojstvu svjedoka dao je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a, naveli su iz ove stranke. 

Podsjećamo, Ajanović je prethodno podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih lica United Medijee, Nove BH, Telemacha i Regulatorne agencije za komunikacije i Konkurencijskog vijeća BiH zbog, kako je naveo, onemogućavanja građana, koji su korisnici drugih kablovskih operatera, da prate EURO 2020 i drugih svjetskih događaja koji su se emitirali na ovim kanalima. 

Krivična prijava protiv prijavljenih, kako je naveo Ajanović, dopunjena je činjenicom da je u paketu Moja TV BH Telecoma sadržan i program HRT 2, koji je prenosio utakmice UEFA EURO 2020, međutim u vrijeme održavanja utakmica je isključen uz obavijest o zaštiti autorskih prava.

Mirnes Ajanović je u izjavi SIPA-i istakao i potrebu da se provjere zakonitosti rada Telemacha, te je predao dokumentaciju koja ukazuje na nezakonito djelovanje bez izdatih odobrenja za rad i dozvola za građenje i instaliranje javnih elektronskih komunikacijskih mreža i njihovih dijelova, koje su obavezne na osnovu Pravila o obavljanju djelatnosti operatera javnih elektronskih komunikacijskih mreža ("Službeni glasnik BiH", broj 8/12).

Iz Ajanovićeve stranke BOSS saopštili da građani ne smiju biti ponižavani i diskriminirani obzirom da većina plaća RTV pretplatu i kablovske operatere, pa državne institucije moraju djelovati u cilju zaštite interesa građana kroz sprečavanje monopolskog djelovanja i u slučaju najvažnije sporedne stvari na svijetu, a posebno utakmica državne nogometne reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.