NA LICU MJESTA

Velika tuga: Stotine ljudi na dženazi Adisu i Hamedu koji su tragično poginuli na džipijadi

Oni su terencem tokom džipijade sletjeli niz strminu te se nekoliko puta prevrnuli nakon čega su obojica ispala iz vozila

Piše: S. Džajić

13.7.2021

Dženaza i ukop Adisa i Hameda obavljeni su u haremu Repovačke džamije. S. Džajić

Tužno je danas bilo u Konjicu. Neutješni članovi porodica, rodbina, prijatelji i komšije posljednji put su se oprostili od Adisa Hajduka (48) i Hameda Kovačevića (57) koji su prekjučer tragično poginuli na džipijadi na planini Zec.

Dženaza i ukop Adisa i Hameda obavljeni su u haremu Repovačke džamije.

Oni su terencem tokom džipijade sletjeli niz strminu te se nekoliko puta prevrnuli nakon čega su obojica ispala iz vozila. Prvi im je u pomoć pritekao penzionisani general Armije RBiH Fikret Prevljak kojem je Kovačević bio zet, a Hajduk veliki prijatelj.

- Veliki gubitak za mene, Kovačević je bio živ do Konjica, bio sam s njim pred bolnicom gdje je izdahnuo nakon reanimacije. Hajduk je odmah na licu mjesta podlegao, nekih pet minuta je davao znakove života. Skoro su mi umrli na rukama - kazao je sinoć za "Avaz" Prevljak.


Adis Hajduk i Hamed Kovačević. Avaz

Podsjećamo da je Hajduk bio uspješan biznismen koji je došao na odmor iz Njemačke dok je njegov prijatelj Hamed Kovačević radio kao profesor informatike. Iza obojice su ostali supruge i djeca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.