STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

A. Ka.

Radovi na mnogim putnim pravcima

Foto: Ilustracija


Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin - Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla - Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik - Orašje (naselje Ćehaje), Doboj - Rudanka i Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica).

- Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Podijeli članak na