SAOPĆENJE

SDP: Krajnje je vrijeme da se BiH počne ponašati kao država i uvede reciprocitetne mjere Hrvatskoj

Bosna i Hercegovina je posljednja država kojoj susjedna Hrvatska treba pokazivati “mišiće”, naveli su iz SDP-a

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a. Agencije

A. Ka.

14.7.2021

Namjerno izazvan problem bosansko-hercegovačkim izvoznicima svježih šljiva i kornišona od strane Republike Hrvatske proizvodi nesagledivu štetu, kako poljoprivrednim proizvođačima, tako i Bosni i Hercegovini u cjelinI, saopćeno je iz SDP-a BiH.

- Samo se krajnjim bezobrazlukom može nazvati odluka susjeda da se u jeku poljoprivredne sezone ograniči prevoz poljoprivrednih proizvoda na samo dva granična prelaza te da fitopatolozi, bez čijih odobrenja nije moguć prevoz robe kroz Hrvatsku do EU odredišta, rade samo do 15:00 sati u toku dana.

Bosna i Hercegovina je posljednja država kojoj susjedna Hrvatska treba pokazivati “mišiće” imajući u vidu da smo im mi upravo jedan od najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera gdje ostvaruju najveći izvoz.


Dok se po ko zna koji put dešava sličan scenarij Vijeće ministara BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i vlast SNSD-SDA-HDZ-DF tradicionalno spava i ne poduzima ništa da zaštite interes naših građana.

SDP BiH smatra da je krajnje vrijeme da se Bosna i Hercegovina počne ponašati kao država i konačno uvede reciprocitetne mjere Republici Hrvatskoj, jer je to očigledno jedini način da prestane bahato i nekorektno ponašanje naših susjeda – stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.