PORUKE

Izetbegović: Nema zamjene za SDA, uzalud pokušavaju napraviti alternative

Treba vidjeti šta je to što glasači očekuju od SDA, rekao je lider SDA tokom posjete Općinskom odboru SDA Novo Sarajevo

Sastanak sa članovima Izvršnog odbora i vijećnicima SDA. FENA

Avaz.ba / Fena

14.7.2021

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je danas Općinski odbor SDA Novo Sarajevo gdje je razgovarao s rukovodstvom te organizacije, nakon čega je održao i sastanak sa članovima Izvršnog odbora i vijećnicima iz te stranke.


Izetbegović o građanima Sarajeva

Izetbegović je kazao da je situacija svuda slična u općinskim odborima gdje su uvodili povjereništva - Ilidža, Novo Sarajevo, Centar.

- Priča je slična, kako uvesti mlade ljude koji će, uz pomoć starijih, iskusnih SDA-ovaca, dati odgovore za vrijeme koje dolazi. Moja preporuka im je bila danas da što više budu sa građanima, pa i kad građani ruže i kada prigovaraju i to je dobro. Samo nije dobro kada šute - naveo je Izetbegović.


Potrebne reforme SDA

Kaže da treba "komunicirati sa svijetom i vidjeti šta je to novo i šta je to više što građani, što glasači očekuju od SDA".

On misli da "nema zamjene Stranci demokratske akcije, da uzalud pokušavaju napraviti alternative".

- Ali nije odgovor ni spora, inertna i ostarjela SDA. Ova zemlja i ovi ljudi zaslužuju istinski sposobnu, kapacitiranu stranku koja će nastaviti da bude stub i glavni motor promjena u BiH, a time i na općini Novo Sarajevo – zaključio je Izetbegović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.