ONI SU OZBILJNI

Histerične i urnebesne reakcije SDA-ovaca na hapšenje Mehmedagića

Da li bi se ovo moglo desiti u bilo kojoj drugoj državi, pita se Zahiragić

D. Hadžović
 • Panika u SDA

  Panika u SDA

  Foto: Avaz


Hapšenje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice zbog afere „Diploma“ i  pranja novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu, naišla je žestoke reakcije kadrova i aktivista SDA. Njihovi argumenti liče kao jaje jajetu. Sve je udar na Bošnjake u režiji Dodika i Čovića i "domaćih izdajnika" kako bi se Bošnjacima iz ruku otela obavještajna služba, pa je jasno da su "argumenti" vjerovatno došli iz tog centra.

Također, uočljive su i prilične razlike u dužini statusa na društvenim mrežama, očigledno u zavisnosti od pismenosti i rječitosti svako od njih. Dok su neki, poput kantonalnog zastupnika ove stranke Harisa Zahiragića pisali "kilometarski postove", drugi su, poput bivšeg kick-boksera i lidera ogranka ove stranke u Tuzli Salke Zildžića, izražavali se u jednoj ili dvije proste rečenice.

Za spomenutog Zahiragića ovo nije napad na Mehmedagića, nego na instituciju.

- Ne čudi me od SNSD-a i HDZ-a što provode svoj prljavi politički plan, ali čudi me što Bošnjaci u svojim političkim i medijskim redovima imaju ljude spremne radi partikularnih i kratkotrajnih političkih interesa i sukoba prodati državu. Nisu ni svjesni da ne mogu paliti komšiji stan i slaviti što on gori, dok i oni sami žive u istoj zgradi... Ovo nije napad na Osmana Mehmedagića, ne ulazim u detalje slučaja koji je u najmanju ruku isforsiran, ali direktor Obavještajne službe Bosne i Hercegovine ne bi smio biti ovako tretiran, ovo je napad na instituciju. Da li bi se ovo moglo desiti u bilo kojoj drugoj državi - pita se Zahiragić.

 • Komentar Harisa Zahiragića

  Komentar Harisa Zahiragića

  Foto: Facebook


Njegov stranački kolega Salko Zildžić, šef tuzlanskog ogranka SDA bio je manje rječit, pa je u kratkom komentaru samo prozvao stanovite izdajice i neprijatelje. Ko su jedni i drugi pak nije precizirao.

 • Komentar Salke Zildžića

  Komentar Salke Zildžića

  Foto: Facebook


Dženan Selimbegović, bivši savjetnik Bakira Izetbegovića poznat po organizaciji svečanog otvaranja trotoara ispred Predsjedništva, također je prozivao izdajnike.

 • Status Selimbegovića

  Status Selimbegovića

  Foto: Printscreen


Adnan Lingo, uz Jasmina Mulahusića najpoznatiji bot SDA, poziva na proteste sutra u 9:30 ujutro.
 • Komentar Linge

  Komentar Linge

  Foto: Facebook


No, većina kadrova SDA je, umjesto komentara, bilo kratkog ili dugog, na svoje profile u znak podrške samo zakačila sliku Osmana Mehmedagića.

 • Ramić promijenio profilnu sliku

  Ramić promijenio profilnu sliku

  Foto: Printscreen


Jedino što niko iz SDA da odgovori, a bio bi red čuti je - da li je u njihovoj viziji društva i svijeta normalno da funkciju direktora obavještajne službe u zemlji obnaša neko ko, najblaže rečeno, nema stručnu kvalifikaciju za to i da li je normalno da neko tu kvalifikaciju pokušava nadoknaditi tako što iz rukava vadi do tada nikad prijavljenu diplomu s kompromitiranog privatnog fakulteta na kome, vrlo izvjesno, nije nikad ni studirao?

Za njih, znamo da to jeste normalno, ali na njihovu žalost to nije u skladu sa zakonima ove države niti se, ako to uopšte treba spominjati, tako može graditi iole normalna država. 

Više o temi Haris Zahiragić

NA VRH

Podijeli članak na