ONI SU OZBILJNI

Histerične i urnebesne reakcije SDA-ovaca na hapšenje Mehmedagića

Da li bi se ovo moglo desiti u bilo kojoj drugoj državi, pita se Zahiragić

Piše: D. Hadžović

14.7.2021

Panika u SDA. Avaz

Hapšenje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice zbog afere „Diploma“ i  pranja novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu, naišla je žestoke reakcije kadrova i aktivista SDA. Njihovi argumenti liče kao jaje jajetu. Sve je udar na Bošnjake u režiji Dodika i Čovića i "domaćih izdajnika" kako bi se Bošnjacima iz ruku otela obavještajna služba, pa je jasno da su "argumenti" vjerovatno došli iz tog centra.


Također, uočljive su i prilične razlike u dužini statusa na društvenim mrežama, očigledno u zavisnosti od pismenosti i rječitosti svako od njih. Dok su neki, poput kantonalnog zastupnika ove stranke Harisa Zahiragića pisali "kilometarski postove", drugi su, poput bivšeg kick-boksera i lidera ogranka ove stranke u Tuzli Salke Zildžića, izražavali se u jednoj ili dvije proste rečenice.


Za spomenutog Zahiragića ovo nije napad na Mehmedagića, nego na instituciju.


- Ne čudi me od SNSD-a i HDZ-a što provode svoj prljavi politički plan, ali čudi me što Bošnjaci u svojim političkim i medijskim redovima imaju ljude spremne radi partikularnih i kratkotrajnih političkih interesa i sukoba prodati državu. Nisu ni svjesni da ne mogu paliti komšiji stan i slaviti što on gori, dok i oni sami žive u istoj zgradi... Ovo nije napad na Osmana Mehmedagića, ne ulazim u detalje slučaja koji je u najmanju ruku isforsiran, ali direktor Obavještajne službe Bosne i Hercegovine ne bi smio biti ovako tretiran, ovo je napad na instituciju. Da li bi se ovo moglo desiti u bilo kojoj drugoj državi - pita se Zahiragić.


Komentar Harisa Zahiragića. Facebook

Njegov stranački kolega Salko Zildžić, šef tuzlanskog ogranka SDA bio je manje rječit, pa je u kratkom komentaru samo prozvao stanovite izdajice i neprijatelje. Ko su jedni i drugi pak nije precizirao.



Komentar Salke Zildžića. Facebook

Dženan Selimbegović, bivši savjetnik Bakira Izetbegovića poznat po organizaciji svečanog otvaranja trotoara ispred Predsjedništva, također je prozivao izdajnike.



Status Selimbegovića. Printscreen

Adnan Lingo, uz Jasmina Mulahusića najpoznatiji bot SDA, poziva na proteste sutra u 9:30 ujutro.

Komentar Linge. Facebook

No, većina kadrova SDA je, umjesto komentara, bilo kratkog ili dugog, na svoje profile u znak podrške samo zakačila sliku Osmana Mehmedagića.



Ramić promijenio profilnu sliku. Printscreen

Jedino što niko iz SDA da odgovori, a bio bi red čuti je - da li je u njihovoj viziji društva i svijeta normalno da funkciju direktora obavještajne službe u zemlji obnaša neko ko, najblaže rečeno, nema stručnu kvalifikaciju za to i da li je normalno da neko tu kvalifikaciju pokušava nadoknaditi tako što iz rukava vadi do tada nikad prijavljenu diplomu s kompromitiranog privatnog fakulteta na kome, vrlo izvjesno, nije nikad ni studirao?


Za njih, znamo da to jeste normalno, ali na njihovu žalost to nije u skladu sa zakonima ove države niti se, ako to uopšte treba spominjati, tako može graditi iole normalna država. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.