NA LICU MJESTA

Osman Mehmedagić Osmica predat u nadležnost Tužilaštvu BiH, pa vraćen u Hitnu pomoć

Mehmedagić se sumnjiči da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i pranje novca

Piše: A. Aljimi - M. Aščić

15.7.2021

Osman Mehmedagić Osmica, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA BiH), predat je u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, javlja naš novinar s lica mjesta.

Kako saznajemo, Mehmedagić je odmah vraćen u Hitnu pomoć na trijažu, jer je potrebno da mu se izmjeri temperatura zbog epidemioloških mjera.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su uhapsili Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i pranje novca.


S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Istražitelji provjeravaju i navode o tome da je Mehmedagić krivotvorio diplomu kojom je konkurisao za poziciju direktora OSA-e, a sumnjiv je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Podsjetimo, u Sarajevu i Mostaru danas u 9:30 sati zakazani su protesti podrške iza kojih stoji neformalna grupa građana. U Sarajevu protesti će biti održani ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine, dok su protesti u Mostaru organizovani na trgu Musala.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.