SDA INTERNET JURIŠNIK

Jasmin Mulahusić spominje se u UN-ovom dokumentu o aktivnostima Al-Kaide u svijetu

Radi se o osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti

Mulahusićevo ime u izvještaju UN-a. Avaz

Piše: M. Aščić

6.9.2021

Dok Bakir Izetbegović i SDA javno brane Mulahusića i njegovo pravo na slobodu govora, "Avaz" objavljuje dokumente međunarodnih sigurnosnih agencija koje potvrđuju tezu Tužilaštva BiH da se radi o čovjeku konektovanom na međunarodne terorističke organizacije a ne običnom internet botu.

Ime radikalnog SDA-ovog internet -jurišnika Jasmina Mulahusića rodom iz Zavidovića, koji je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod, nalazi se u izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Malahusić, se, naime, pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Predsjedavajućem Odbora se 16. aprila 2003. godine pismom obratio ambasador Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu - izvještaju se navode osobe i organizacije povezane sa terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom.


Faksimil 13. stranice Izvještaja gdje se navodi i ime Jasmina Mulahusića. Avaz

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui - alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama.

- Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996.

Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, nakon toga u Burkinu Faso, a zatim otišao je u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu, piše u ambasadorovom pismu.

Također, on je odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jednog dijela bh. obavještajne službe. Na kraju se ispostavilo da je riječ o lažnim prijavama s ciljem diskreditacije određenih osoba.

Radi se o osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju - SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e u otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.