O HAPŠENJU MEHMEDAGIĆA

Reis Kavazović: Vode političke ratove umjesto da se bave zaštitom države – jadno

On smatra da ima mjesta zabrinutosti

Radiosarajevo.ba

Kavazović: Nije dobro da državne institucije ne rade svoj posao

Foto: Arhiv


Slučaj hapšenja direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića izazvao je, očekivano, brojne reakcije.

Danas su u Sarajevu i Mostaru održani protesti protiv, kako su naveli neki od učesnika, selektivnih hapšenja i procesa.

S druge strane, Tužilaštvo BiH nastavlja svoj posao, te je za Mehmedagića preložen pritvor. Smatraju da imaju dobro istražen i dokumentiran slučaj. O tome će odlučiti Sud BiH, piše Radiosarajevo.ba.

Kako god ovaj slučaj, na koncu, završio, činjenica daljnje nestabilnosti institucija i države je nepobitna.To sve više izaziva zabrinutost u cijelom društvo, a ne samo među onima koji se bave politikom.Svoju zabrinutost sve više izražavaju i predstavnici nevladinog sektora, pa vjerskih zajednica među kojima i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović.- Nije dobro da državne institucije ne rade svoj posao, kao što nije dobro kada su uvučene u međusobne političke obračune, kao što je to slučaj - kazao je Kavazović za Radiosarajevo.ba.On smatra da ima mjesta zabrinutosti.- Jadna je državna administracija koja vodi međusobne političke ratove, a ne bavi se zaštitom države i državnog poretka. Već duži period čelnici državnih institucija se međusobno obračunavaju. Sve je to jadno i bijedno - kazao je Kavazović.

Više o temi Husein ef. Kavazović

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Bez pokajanja nema oprosta
NA VRH

Podijeli članak na