OD 12:00 DO 18:00 SATI

Kraj ljetne sezone: U sarajevskoj Skenderiji besplatno klizanje u nedjelju

Najavljena je priprema dvorane Mirza Delibašić za Sarajevo film festival, kao i za sajmove planirane u jesen ove godine

A. K.

16.7.2021

Klizalište u dvorani. Centar Skenderija

U proteklom periodu građani Sarajeva i brojni posjetioci mogli su da uživaju u Ljetnom klizalištu u dvorani Mirza Delibašić, u sarajevskoj Skenderiji. Ljetno klizalište u Skenderiji je jedinstveni projekat u regionu koji je za cilj imao da svim građanima našeg grada, ali i gostima, upotpuni ugođaj u vrelim ljetnim danima. Također, ovim putem je omogućeno velikom broju klubova i takmičara da i u ljetnom periodu nastave sa svojim trenažnim procesom, a održan je i veliki broj takmičenja u umjetničkom klizanju i hokeju na ledu.

Ovogodišnja sezona ljetnog klizanja se zatvara u nedjelju, 18. jula, te tim povodom, na dan zatvaranja, KJP „Centar Skenderija“, uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajeva, poklanja besplatno klizanje svim posjetiocima u periodu od 12 do 18 h.

Iz Centra Skenderija poručuju da se nadaju da su uspjeli da pruže kvalitetnu uslugu i ugođaj svim klizačima, i pozivaju sve sugrađane i goste grada da uz poštivanje epidemioloških mjera posjete Skenderiju i uživaju u besplatnom klizanju u nedjelju, u predviđenim terminima.

Nakon završetka sezone klizanja u ljetnom periodu iz Centra Skenderija najavljuju pripremu dvorane Mirza Delibašić za Sarajevo film festival, kao i za sajmove planirane u jesen ove godine.

Ljubitelji klizanja će od 29. novembra, u sklopu Zimske čarolije na Skenderiji, moći uživati u najvećem klizalištu na otvorenom u regiji kao i ostalim sadržajima koje pripremamo za njih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.