NAJAVA METEOROLOGA

Narandžasto upozorenje za cijelu BiH, očekuju se jači lokalni pljuskovi

Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je danas od 15 sati do ponedjeljka do 23 sata

Očekuju se jači lokalni pljuskovi. Arhiv

Piše: A. Č.

16.7.2021

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog lokalno očekivanih jačih pljuskova.

Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je danas od 15 sati do ponedjeljka do 23 sata.

Kako je naglašeno u upozorenju jači lokalni pljuskovi sa 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u vremenskom intervalu od dva do tri sata mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama.

Upozorenje FHMZ. FHMZ

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi u Bosni lokalno mogu biti i obilniji.

Puhat će slab vjetar do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen, a najviša dnevna između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U nedjelju će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepni, a najviša dnevna između 22 i 26, na jugu zemlje do 31 stepen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.