REAKCIJE

Ef. Velić: Sasvim "slučajno" pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda

Sarajlije su proteklih dana primjetile bilbord na kojem se nalazi naslikano mlado janje i ovca uz poruku: "Ne želim da moja beba ide na ražanj"

Ef. Velić: Iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana. Arhiv

Z. K.

17.7.2021

Muhamed ef. Velić, imam sarajevske džamije Ferhadija, na svom Facebook profilu komentirao je poruke sa jednog bilborda u Sarajevu. Naime, Sarajlije su proteklih dana primjetile bilbord na kojem se nalazi naslikano mlado janje i ovca uz poruku: "Ne želim da moja beba ide na ražanj", a kao autor poruke navodi se anonimna majka ovca.

Ovaj bilbord zasmetao je imamu sarajevske Ferhadije, te je on uvjeren da se ovakve stvari ne serviraju slučajno pred predstojeći Kurban-bajram.


- Sasvim "slučajno" pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda! Ovo je latentni napad na osjećaje muslimana, koji bi sada trebali da osjećaju stid zbog toga što će žrtvovati svoje kurbane (“anonimne majke ovce”), a što zapravo izvršavaju propis svoje vjere - rekao je ef. Velić.

Ef. Velić traži iskazivanje poštovanja prema muslimanima.

- Po učenju naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana - zaključio je ef. Velić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.