SAOPĆENJE

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić čestitao Kurban-bajram

Neka nam dane našeg velikog blagdana, koji simbolizira istinsku pokornost Allahu, dž. š., i žrtvovanje svega što je prolazno, obilježe velika radost, međusobno poštovanje i razumijevanje, ali i nesebično darivanje

A. K.

19.7.2021

Radončić: Ne zanemarimo siromašne i nejake. SBB BiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uputio je bajramsku čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, svim pripadnicima Islamske zajednice u BiH i muslimanima u našoj domovini, regionu i širom svijeta.

- U svoje ime i ime svih članova i simpatizera SBB-a želim vam da Kurban-bajram provedete u zdravlju, sreći i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama, u toplini svojih domova. Neka nam dane našeg velikog blagdana, koji simbolizira istinsku pokornost Allahu, dž. š., i žrtvovanje svega što je prolazno, obilježe velika radost, međusobno poštovanje i razumijevanje, ali i nesebično darivanje.

Draga braćo i sestre, predstojeće mubarek dane provedimo u nadi i dovi Uzvišenom Allahu, dž. š., da nam podari snagu i volju da svako od nas uradi ono što može i u simbolici Kurban-bajrama da svoju žrtvu da u našem društvu bude više ljubavi, sloge, povjerenja, poštovanja, odgovornosti, truda, rada i zalaganja za zajednicu, budućnost naših potomaka i jedine nam domovine.

Molim Allaha, dž. š., da nam u ova teška pandemijska vremena i iskušenja podari zdravlja, sabura i snage da svoju radost i kurbane podijelimo s prijateljima, rodbinom i komšijama te da ne zanemarimo siromašne i nejake.

Bajram Šerif Mubarek Olsun! - poručio je Radončić, saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.