REAKCIJE

Tužilaštvo BiH: Dezinformacija je da su neke policijske agencije odbile realizirati naredbe i zahtjeve u predmetu Mehmedagić i drugi

Niti jedna policijska agencija nije odbila postupiti po zahtjevu Tužiteljstva BiH, niti uopće postoje zakonom propisane mogućnosti za takvo odbijanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

Osman Mehmedagić. Avaz

Piše: A. J.

19.7.2021

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da je u više medijskih objava, u proteklih nekoliko dana, objavljena je dezinformacija da su neke policijske agencije odbile realizirati naredbe i zahtjeve Tužiteljstva BiH u predmetu Mehmedagić Osman i drugi.


- U cilju tačnog i objektivnog informiranja, medije i javnost obavještavamo da niti jedna policijska agencija nije odbila postupiti po zahtjevu Tužiteljstva BiH, niti uopće postoje zakonom propisane mogućnosti za takvo odbijanje.


U dosadašnjem toku istrage, Tužiteljstvo BiH vrlo uspješno sarađuje sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Poreznom upravom FBiH i MUP-om Kantona Sarajevo, a navedene institucije i agencije su uspješno i kvalitetno realizirale sve zahtjeve Tužiteljstva BiH. Ostale policijske agencije u ovom predmetu nismo angažirali - saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da Tužilaštvo BiH uspješno sarađuje sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, što je rezultiralo nizom zajedničkih i združenih akcija sa ciljem rasvjetljavanja kaznenih djela ratnih zločina, organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije, posebno sistemske korupcije, te predmeta terorizma, krijumčarenja ljudi, trgovine ljudima i ostalim predmetima iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.