ČESTITKA POVODOM BLAGDANA

Komšić: Kurban-bajram je prigoda da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni

Kulturne različitosti treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju, poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić

Član Predsjeništva BiH Željko Komšić uputio čestitku povodom Kurban-bajrama. Arhiv

N. Aj.

19.7.2021

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je u povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama iskrene čestitke poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj zemlji i u svijetu.

Sreću, dobro zdravlje, mir i blagostanje neka donese ovaj veliki praznik Kurban-bajram Vama i Vašoj porodici. Kurban-bajram je prigoda da se zbližimo, njegujemo tradiciju i običaje, da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni.

Kulturne različitosti treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju. Treba da nas povezuju, a ne da nas razdvajaju. Budimo primjer drugima u izgradnji kvalitetnijeg, prosperitetnijeg i pravednijeg društva.

Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost, upućujem najiskrenije čestitke Vama, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj Bosni i Hercegovini i u svijetu. Bajram šerif mubarek olsun - navodi se u čestitki člana predsjedništva BiH Željka Komšića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.