BEOGRAD

Forto i Vranić predstavili besplatne vaučere za zdravstvene radnike iz Srbije

Znak zahvalnosti Vladi Republike Srbije koja je pružila direktnu pomoć Кantonu Sarajevo kroz donacije vakcina

S. Š. / Fena

Forto i Vranić se u Beogradu sastali sa ministrom zdravstva Zlatiborom Lončarom

Foto: Fena


Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar zdravstva KS Haris Vranić i direktor Turističke zajednice KS Kenan Magoda danas su u Beogradu ministru zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatiboru Lončaru predstavili Program "Odmori u Sarajevu" odnosno besplatne vaučere koje je Kanton Sarajevo obezbijedio za boravak zdravstvenih radnika Srbije u sarajevskim hotelima.

U ime građana Sarajeva Forto je zahvalio ministru Lončaru na pomoći i donaciji Vlade Srbije od 20.000 doza vakcina koje su upućene u aprilu ove godine, istakavši da je Program "Odmori u Sarajevu" gest kojim se želi iskazati zahvalnost i produbiti prijateljstvo.

Lijep gest

- Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više dana radili u “crvenim zonama”, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere, i da dođu u Sarajevo, da besplatno odsjednu u nekom od naših hotela, da se lijepo i ugodno odmore, u društvu prijatelja - istakao je Forto.

Ministar Lončar zahvalio je premijeru Кantona Sarajevo na vaučerima za zdravstvene radnike Srbije, istakavši da je koronavirus moguće pobijediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.

- Pandemija koronavirusa potvrdila je činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge, da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savladati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz sistema zaštite od Covid-19 infekcije iskoristiti ovu priliku i lijep gest naših prijatelja - kazao je Lončar.

Direktna pomoć

Program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od Кantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Republike Srbije koja je pružila direktnu pomoć Кantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.

Program je namijenjen državljanima Republike Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u "crvenim zonama" koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31. decembra ove godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Više o temi Edin Forto

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Tuga nad dolinom bijelih nišana
NA VRH

Podijeli članak na