NAKON ŠTO SU SKINUTI

U Srebrenici ponovo postavljeni baneri za Kurban-bajram

Postavljeni su na privatnim objektima

Baneri u Srebrenici. Facebook

N. Aj. / Tuzlanski.ba

19.7.2021

Iako su baneri u Srebrenici sa čestikom povodom Kurban-bajrama skinuti, jer je načelnik Mladen Grujičić naredio njihovo skidanje, oni su ponovo postavljeni. 

Novi baneri su postavljeni na privatnim objektima u Srebrenici. 

- Hvala Bogu imamo naše objekte Islamske zajednice i na objekte naših ljudi u Srebrenici, pa smo postavili banere - piše na Facebook stranici Medžlisa IZ Srebrenica.

Objava na Facebook stranici Medžlisa IZ Srebrenica. Printscreen

Ranije je napisano:

- Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun. Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram? Naime, njegov izgovor da postavljanji baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića. Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj.

Objava na Facebook stranici Medžlisa IZ Srebrenica. Printscreen

I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka. Toliko o međuetničkoj toleranciji. Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekate, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakon, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake. Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeće - piše na Facebook stranici Medžlisa IZ Srebrenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.