PORUČIO IZ KOZARCA

Izetbegović o "srpskom svetu": To je drugo ime za "veliku Srbiju", šehidska krv i istina će očuvati BiH od ponovnih pokušaja stvaranja tih svjetova

Izetbegović je ovo poručio nakon što je klanjana dženaza za 12 prijedorskih žrtvava

N. Aj.

Izetbegović reagirao na izjave Vulina

Foto: Arhiv


Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA) na izjave ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksanda Vulina je rekao:

- Šehidska krv i istina će očuvati BiH od ponovnih pokušaja stvaranja nekakvih "srpskih svjetova", podjela BiH, podjela zemlje. Nipošto dozvoliti da se revitaliziraju istine o agresiji, o genocidu, da se izjednačavaju strane, da se priča o nekakvom "nesretnom sukobu". To nikada nije bio nesretni sukob, to je bila agresija na BiH, genocid, etničko čišćenje. 

"Srpski svet" je drugo ime za "veliku Srbiju". Očekujemo od predsjenika Vučića da tu bude precizniji i da ne dopušta takve stvari, da šuti dok se izgovaraju takve stvari. Što se tiče Bošnjaka, koga su zmije ujedale, on se, što kaže narod, i guštera plaši. Nas to treba da osvijesti i da radimo na tome da budemo snažni i oprezni, da nikada ne slabost koja će ohrabriti ponovo agresiju jer slabost ohrabruje agresiju.

Izetbegović je ovo poručio nakon što je klanjana dženaza.

Više o temi Bakir Izetbegović

NA VRH

Podijeli članak na