U SARADNJI SA POMOZI.BA

U Kaknju podijeljeno 300 kurbana koje je osigurao grad Istanbul

U potpunosti vjerujem da će naša međusobna solidarnost i saradnja, našim narodima i gradovima uvijek biti vodilja u bolju budućnost, poručio je Imamolu

A. J.

U Kaknju je danas podijeljeno 300 kurbana građanima kojima je to najpotrebnije, a u organizaciji gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamolua (Imamoglu) i Udruženja "Pomozi.ba".

- Za vrijeme Kurban bajrama širom islamskog svijeta prisutni su najljepši primjerisolidarnosti, jedinstva i bratstva. Iako hiljadama kilometara udaljeni jedni od drugih,srca svih muslimana kucaju zajedno i sa istim osjećajem prijateljstva. Prenosimvam selame i bratsku ljubav od 16 miliona braće i sestara iz Istanbula. Nek vam jemubarek Kurban-bajram - poručio je u pismo građanima BiH gradonačelnik Istanbula.

Izrazio je nadu da će teški period pandemije ostati iza nas.

- U potpunosti vjerujem da će naša međusobna solidarnost isaradnja, našim narodima i gradovima uvijek biti vodilja u bolju budućnost. Želim daznate da su srca i podrška Istanbula i njegovih građana uvijek uz vas.Nošen ovim osjećajima i mislima, još jednom vam čestitam Kurban-bajram iupućujem najtoplije selame i ljubav svim Bosancima i Hercegovcima od građanaIstanbula - naveo je, između ostalo, Imamolu.

Više o temi Kakanj

ŠTA SE DOGAĐA
Gust crn dim iznad Termoelektrane Kakanj
NA VRH

Podijeli članak na