NASTAVLJA PO SVOME

Vulin potpaljuje vatru i nema granicu: Komšić ne može doći ni u jednu hrvatsku općinu

Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podijelim hljeb, rekao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin. Arhiv

N. Aj.

20.7.2021

Nakon što je prije nekoliko dana podigao prašinu svojom izjavom o "srpskom svetu", ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin nastavlja po svome.

Na njegove izjave reagirali su mnogi, među kojima je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazavši da "nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuharice Mire Marković".


Može vrijeđati

Sada se Vulin obrušio na Komšića izjavivši da "razumije zašto hrvatskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića toliko ljuti kada on izgovori "srpski svet", uzimajući u obzir činjenicu da su ga sunarodnici proglasili nepoželjnim".

- Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podijelim hljeb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH - rekao je Vulin, prenosi Srna.

Dodao je da Komšić može mrziti i vrijeđati, ali ne može objasniti zašto Kosovo bi moglo da bude država, a Republika Srpska ne može.

- Posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju - istakao je Vulin.

Supruga balkanskog kasapina Miloševića

Prema njegovim riječima, Mirjana Marković, inače supruga balkanskog kasapina Slobodana Miloševića, koju Komšić spominje, "sanjala je opstanak Jugoslavije".

- Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli po prvi put u historiji sa državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba - rekao je Vulin.

Otuda, prema njegovom mišljenju, potiče bijes kada Srbi, kako kaže, glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo, prenosi Srna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.