REAKCIJE

SDP: Zaustaviti jednostrane poteze Grujičića protiv slobode povratnika u Srebrenici

Ono što Srebrenici i njenim građanima sigurno ne treba su ovakve situacije, koje narušavaju ionako krhke međuljudske odnose i plaše bošnjačke povratnike, poručili su iz SDP-a

SDP osudio i Grujičićevo opravdanje da se ne mogu postavljati drugi baneri. Avaz

A. J.

20.7.2021

SDP BiH smatra sramnim poteze načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, koji je naredio skidanje banera-čestitki za Kurban-bajram, postavljenih od strane Bošnjaka povratnika u ovaj grad.

- Osuđujemo i njegovo opravdanje da se ne smiju postavljati bilo kakvi drugi baneri, osim onih koje je odobrila Opština. Podsjećamo načelnika da u postavljanju banera nema nikakvih drugih namjera, osim onih vjerskih, te da je normalno da i svoje banere-čestitke postavljaju i ostali vjernici - saopćili su SDP-a.


Apeluje na načelnika Grujičića, ali i na rukovodstvo Opštine Srebrenica, da učine sve kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale i kako bi se svim građanima Srebrenice dozvolilo da slobodno obilježavaju svoje vjerske praznike.


- Ono što Srebrenici i njenim građanima sigurno ne treba su ovakve situacije, koje narušavaju ionako krhke međuljudske odnose i plaše bošnjačke povratnike - poručili su iz SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.