PRVI GRAD U BIH

Besplatni udžbenici za sve osnovce u Banjoj Luci, Stanivuković potpisao ugovor o nabavci

Preko 11.000 porodica će imati uštede

Stanivuković: Distribucija školama od 3. avgusta. Arhiv

A. K.

21.7.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković potpisao je ugovor o nabavci udžbenika za sve osnovce u ovom bh. gradu, a na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana je ponuda JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“.

Stanivuković je izjavio da je grad kupio udžbenike za sve osnovce i tako, kako kaže, postao prvi grad u BiH koji je ovo učinio. Najavljeno je da će od 3. avgusta krenuti distribucija udžbenika po školama.

- Ovo je prvi put u historiji da grad finansira nabavku udžbenika. Ovo je sjajna vijest. Preko 11.000 porodica će imati uštede. Uštede koje mi pravimo osjetiće građani. Mi pravimo uštede na funkcionerima - kazao je Stanivuković.

On je naglasio da su do sada besplatni udžbenici bili samo prazna obećanja, a danas su realnost. Najavljena su nova ulaganja u parkove, igrališta i dječije vrtiće.

- Promjenama u Republici Srpskoj besplatni udžbenici su mogući u čitavoj Srpskoj. Uštede su moguće ako se ne koriste helikopteri, luksuzna vozila. Uprkos opstrukcijama pokazali smo da se može drugačije i bolje - stakao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.