RADNA POSJETA BEČU

Košarac: Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva

Neophodno je da odluku o tečnim naftnim gorivima usvojimo u što skorijem roku, jer je to uslov za članstvo BiH u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, naglasio je

Košarac: Ispunjen uslov za ukidanje sankcija BiH. Agencije

A. K.

21.7.2021

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas, u okviru radne posjete Beču, sa direktorom Energetske zajednice Janezom Kopačem.

Na sastanku je razgovarano o odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji nacrt je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

- Energetska zajednica pružila je podršku odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, koja će omogućiti upotrebu najkvalitetnijih goriva evropskih standarda u BiH - istakao je ministar Košarac, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

On je izrazio očekivanje da će se ova odluka uskoro naći na dnevnom redu Savjeta ministara BiH.

- Neophodno je da odluku o tečnim naftnim gorivima usvojimo u što skorijem roku, jer je to uslov za članstvo BiH u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Usvajanje ove odluke otvara nam mogućnost da pristupimo ovoj važnoj svjetskoj asocijaciji do kraja ove godine - poručio je ministar Košarac.

On je naglasio da je usvajanje odluke o tečnim naftnim gorivima, osim za članstvo u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, uslov i za ukidanje sankcija koje je Energetska zajednica uvela BiH početkom ove godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.