PRENOSIMO

Debevec u panici, sve nade polaže u Osmicu: Pomogo’ sam ja tebi, pomogni’ ti meni

Debevec se plaši odluke Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a jer je svjestan kako postoji velika mogućnost da bude suspendovan

Tajni sastanak se dogodio prošle godine. Agencije

PRESS

21.7.2021

Kompromitirani predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec, inače kadar Stranke demokratske akcije (SDA), od okončanja disciplinskog postupka protiv njega nalazi se u stadiju paniku, tvrde izvori PRESSA iz Suda BiH.

Debevec se plaši odluke Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a jer je svjestan kako postoji velika mogućnost da bude suspendovan, piše PRESS.

Sakrivanje imovine

Debevec, kojeg UDT VSTV-a BiH tereti zbog sakrivanja imovine u Španiji, narušavanja ugleda Suda BiH i neprimjerenog kontakta s direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem zvanim Osmica – protiv kojeg se vodi više krivičnih postupaka – sve nade u ostanak na funkciji predsjednika Suda BiH polaže u Osmana Mehmedagića i SDA.

Predsjednik Suda BiH uvjeren je da će Mehmedagić uspjeti ucijeniti članove VSTV-a BiH i na taj način izdejstvovati najbolju odluku po njega. Također, isto tako je uvjeren i da će zajedno s oslobađanjem njeg, Osmica uspjeti “završiti” suspenziju glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić, a od koje Debevec strahuje jer je svjestan da u sakrivanju imovine u Španiji i uzimanjem lažnog španskog identiteta postoje elementi krivičnog djela.

Debevec je jasnog stava kako mu Osman Mehmedagić to duguje jer je Sud BiH, na čijem čelu se nalazi, uspio ugušiti svaki pokušaj Tužilaštva BiH da se Osmica adekvatno kazni za krivična djela koja je počinio počevši od zloupotrebe položaja, pranja novca i krivotvorenja fakultetske diplome.


Tajni susret

Sredinom decembra navršit će se godina dana od tajnog susreta Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića u jednom stanu u Sarajevu. Fotografije iz haustora na kojim se vide Debevec i Mehmedagić objavili su bosanskohercegovački, ali i regionalni mediji. Podsjećanja radi, druženje koje su Ranko i Osman pokušali predstaviti kao odlazak na babine dogodilo se na dan kada je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mehmedagića u aferi “Sigurnosne provjere”. Ubrzo nakon susreta, Sud BiH odbacio je optužnicu Tužilaštva BiH.

S obzirom da dijete kojem su predsjednik Suda BiH i direktor OSA-e išli na babine vjerovatno u decembru puni godinu dana, nikoga ne bi trebalo iznenaditi ukoliko idući dokumentovani susret Debeveca i Mehmedagića pokušaju predstaviti kao odlazak na prvi rođendan djetetu kojem su u decembru 2020. godine išli na babine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.