SARAJEVO

Sjednica Vijeća ministara BiH: Na dnevnom redu i problemi s tranzitom kroz Hrvatsku

Pred Vijećem ministara treba da bude i informacija o doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći migrantima

Sjednica Vijeća ministara BiH. Avaz

Fu. M.

22.7.2021

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra informaciju o problemima odvijanja međunarodnog tranzitnog saobraćaja kroz teritoriju Hrvatske te druge teme.

Na predloženom dnevnom redu je i nacrt odluke o ratifikaciji aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Deluša-Vraćenovići, Hum-Šćepan polje, Sitnica-Zupci i Klobuk-Ilino brdo.

Prema predloženom dnevnom redu, ministri će razmatrati prijedlog odluke o imenovanju Koordinacionog tima za razvijanje sistema i procedura povratka i prihvatanja državljana BiH iz zone sukoba Sirije i Iraka, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti, najavljeno je iz Vijeća.

Pred Vijećem ministara treba da bude i informacija o doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći migrantima i azilantima u BiH.

Pred ministrima će biti i dva prijedloga u drugom krugu glasanja, i to prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o vizama i prijedlog odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg.

Pred ministrima će se naći i nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma razmjenom nota između Vijeća ministara i Vlade Japana o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu 100.000.000 japanskih jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.