PO NALOGU TUŽILAŠTVA BIH

Velika zapljena policijskih agencija u BiH: U cisterni pronađene cigarete vrijedne 1,3 miliona maraka

Slobode je lišen jedan osumnjičeni

Provedena velika akcija. Ilustracija

Fu. M.

22.7.2021

Aktivnosti su po nalogu Tužilaštva BiH, realizirali policijski djelatnici SIPA uz podršku uposlenika UIO BiH, Granične policije BiH i policijskih agencija iz oba entiteta.

Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e u saradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, izvršili su pretres kamiona–cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od oko 247 hiljada kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 miliona KM i jedna je od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realiziranih na podučju Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

U združenoj operaciji realiziranoj po nalog Tužilaštva BiH, ičestvovali su i pružili podršku Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UINO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Kantona Sarajevo, MUP HNK PU Prozor



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.