PRENOSIMO

Neraskidive veze: Suprugu Ranka Debevca u drugi mandat direktorice srednje Zubotehničke škole uvela Sebija i to preko Enre Suljić?!

Debevec je ovu poziciju sa svoju suprugu, kako tvrde izvori, tražio kako bi usrećio svoju suprugu, a proračunati Izetbegovići su našli način da mu udovolje

Suljić, Debevec i Izetbegović. PRESS

PRESS

22.7.2021

Da su veze SDA i predsjednika Suda BiH Ranka Debevca jake i neraskidive svjedočimo već neko vrijeme, piše portal PRESS.

Kako SDA nije uspjela izbjeći niti jednu aferu, Debevec je pored svih njegovih problema koje ima (državljanstva, neprijavljenih nekretnina, fotografija sa mlađahnim kolegicama, spornih prepiski i fotografija sa Osmanom Mehmedagićem šefom Obavještajno-sigurnosne agencije pod mjerama), morao dobro zasukati rukave i početi koristiti sve raspoložive metode kako bi SDA aktere afera spašavao.

Jedne prilike Osman Mehmedagić je, sjetimo se, u jednoj od prepiski, napisao kako uz Ranka Debeveca ‘stoji do smrti’, a Bogami kako vidimo i Ranko za njega i porodicu Izetbegović.


Mehmedagić je u jednoj od prepiski napisao kako uz Ranka Debevca ‘stoji do smrti’. PRESS

Zadužili su ga mudro Izetbegovići.


Tako se sve glasnije pričao o tome da je drugi direktorski mandat supruzi Ranka Debeveca, Jašarbašić Elviri omogućila upravo Sebija Izetbegović i to posredstvom svoje pratiteljice Enre Suljić. Enra se nalazi na poziciji predsjednice Školskog odbora srednje Zubotehničke škole u Sarajevu koji je odlučio o imenovanju upravo supruge predsjednika Suda BiH na ovu poziciju. Slučajnost zar ne?


Suljić se nalazi na poziciji predsjednice Školskog odbora srednje Zubotehničke škole. PRESS

Debevec je ovu poziciju sa svoju suprugu, kako tvrde izvori, tražio kako bi usrećio svoju suprugu, a proračunati Izetbegovići su našli način da mu udovolje, računajući da će doći trenutak kada će biti potrebna njegova pomoć njima.


Ono što nisu računali jeste da će i sam predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ući u probleme, da će mu ugled biti potpuno uništen i da će se i njemu samom tresti stolica, piše portal PRESS

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.