KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima: Pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Danas u vremenu od 11 do 16 sati, zbog radova na ispitivanju mosta doći će do obustave saobraćaja na petlji Blatuša na silaznoj rampi Zenica - Sarajevo

A. Ka.

Radovi na mnogim putnim pravcima

Foto: Avaz


Frekvencija vozila pojačana je u jutarnjim satima, a vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju se češće pauze.

Danas u vremenu od 11 do 16 sati, zbog radova na ispitivanju mosta doći će do obustave saobraćaja na petlji Blatuša na silaznoj rampi Zenica - Sarajevo. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce.

Danas od 7 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero - Šipovo. Za vrijeme ove obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Šipovo – Baraći - Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla - Kalesija (dionici Simin Han - Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Hum, Zupci i Deleuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Više o temi Bosna i Hercegovina

KOMENTAR DANA
Karadžićeva pobjeda
NA VRH

Podijeli članak na