MINISTAR MUP-A FBIH

Čampara: Pozivam policijske strukture da podnose prijave o svakom počinjenom negiranju genocida

Zahvaljujem se gospodinu Valentinu Inzko što je smogao snage i nametnuo dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kazao je

Aljoša Čampara. Avaz

Fu. M.

23.7.2021

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova pozdravio je odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom su nametnute dopune Krivičnog zakona BiH u dijelu zabrane negiranja genocida.

- Zahvaljujem se gospodinu Valentinu Inzko što je smogao snage i nametnuo dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine te na taj način zabranio negiranje genocida. Vrijeđanje žrtava genocida i negiranje presuda međunarodnih sudova postalo je, nažalost, svakodnevnica u Bosni i Hercegovin - naveo je Čampara na Facebooku.

On kaže kako civilizacijska i historijska odluka Incka zasigurno će doprinijeti društvenom miru u Bosni i Hercegovini, ali i postaviti negatore genocida i promotore ratnih zločinaca u sferu u kojoj se odavno trebaju nalaziti, a to je sfera krivičnog zakonodavstva.

- Pozivam policijske strukture da nadležnim organima podnose prijave o svakom počinjenom krivičnom djelu negiranje genocida, a pravosudne institucije da krivično gone i presuđuju svakom pojedincu koji se ogriješi o nametnutne dopune Krivičnog zakona BiH - naveo je Čampara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.