REAGIRALA POLICIJA

Federalni inspektor fizički napadnut prilikom nadzora na području Neuma

Tom prilikom unišen službeni laptop, dio službenog vozila FUZIP, a vozač se udaljio s lica mjesta

A. Č.

FUZIP: Odmah je obaviještena nadležna policijska uprava

Foto: FUZIP


U toku inspekcijskog nadzora nad teretnim vozilom u mjestu Materiz, na ulazu u Neum, jutros je suvozač fizički nasrnuo na postupajućeg federalnog inspektora za cestovni promet i tom prilikom uništio službeni laptop, oštetio dio službenog vozila Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega se, s vozačem, vozilom udaljio s lica mjesta, saopćeno je iz ove institucije.

O ovom događaju odmah je obaviještena nadležna policijska uprava, čiji su pripadnici nakon kratkog vremena došli na mjesto događaja, sustigli i priveli napadače, te poduzeli dalje radnje iz svoje nadležnosti, o čemu su upoznali i nadležno tužilaštvo.

- Federalna uprava za inspekcijske poslove najoštrije osuđuje najnoviji napad na federalne inspektore i pokušaje da se izuzetno drskim i nasilnim ponašanjem spriječi provođenje zakona u toku obavljanja redovnih inspekcijskih poslova, a prijetnjama i napadima na ovlaštena službena lica izuzme iz zakona i prekršajne odgovornosti - saopćeno je.

Podsjećaju da je napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti krivično djelo te očekuju dalje postupanje nadležnih policijskih i pravosudnih organa u smislu provođenja istrage i pokretanja krivičnog postupka protiv napadača.

- Zahvaljujemo pripadnicima PU Neum na brzoj intervenciji i reakciji na ovaj nemili događaj koji, srećom, nije završio i težim epilogom po zdravlje i život napadnutog inspektora - navodi se u saopćenju.

Više o temi Federalna uprava za inspekcijske poslove

KOLIČINA OD 26.000 KG
Na aerodromu u Sarajevu spriječen uvoz GMO proizvoda
NA VRH

Podijeli članak na