OPET REAGIRAO

Dodik: Sinhronizovani napadi na RS i Srbiju, trebamo se okupiti i zajedno braniti

Meni je jasno da su Srbi ponovo na tapetu, kazao je Dodik

Dodik: Treba da se okupimo i odbranimo od napada. RTRS

A. S. / Srna

23.7.2021

Član Predsjedništva Milorad Dodik ponovo se oglasio omentarišući odluku Valentina Incka (Inzka) o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida.

Dodik je oštro prokomentirao izjavu Mirka Šarovića koji je okrivio Republiku Srpsku za nametanje zakona.

- Očigledno da postoji sinhronizovana aktivnost. Pogledajte šta je izjavio Šarović, da je Republika Srpska kriva što je Incko nametnuo zakon. To stvarno sve treba podnijeti. Ako neko ovdje misli da je to tako, onda smo izgubili svaku vrstu priče o svemu - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima Srbija sa Aleksandrom Vučićem nikada nije bila stabilnija.

- Te mnoge laži koje su dokazane u prošlosti kao takve prema njemu su uperene zato što se Srbija uspjela sa njim na najviši nivo srpskog stanovišta, što je stabilna, napreduje na ekonomskom i svakom drugom planu, što je faktor mira, dijaloga i saradnje u regionu i što pomaže Srbe i izvan Srbije - saopštio je Dodik.

On je naglasio da je i sam godinama bio izložen stalnim podvalama, napadima, pritiscima, koji traju i danas.

- Kada nas pritišću da mi preuzmemo od Nijemaca "štafetu genocidnosti", što je istorijska perverzija, jer smo mi u prošlom vijeku doživjeli dva genocida i najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata - rekao je Dodik.

- Meni je jasno da su Srbi ponovo na tapetu, i Srbija i Republika Srpska. Treba da se okupimo i zajedno se odbranimo od tih napada - poručio je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.