KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima: Zbog auto trke obustavlja se saobraćaj na putu Vlasenica – Han Pijesak

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta

A. Ka.

Radovi na više putnih pravaca

Foto: Ilustracija


Zbog održavanja auto trke „Vlasenica 2021“ danas od 12 do 15 sati, kao i sutra od 10:30 do 14 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Vlasenica - Han Pijesak, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla - Kalesija (dionici Simin Han - Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na