MANIFESTACIJE

Nakon više od 10 godina u Mostaru održana „Šlaufijada“, pobjednici Nidal Efica i Farik Repeša

Cilj ovog takmičenja je vratiti djecu Neretvi, kaže Zukanović

M. Smajkić

Nidal Efica i Farik Repeša pobjednici su prve „Šlaufijade“ , takmičenja, koje je nakon više od deceniju održano u Mostaru.

Među 12 prijavljenih ekipa, uglavnom, djece i mladih, ovaj dvojac je odnio ubjedljivu pobjedu, a najteže im je, kazali su nakon takmičenja, bilo na startu, koji je bio označen kod Bunurskog mosta.

-Start je bio malo teži, ali hvatali smo brzace i to nas je izvuklo do kraja. Također,bilo je malo guranja na startu,ali sve u svemu dobro je-rekao je Repeša.

Efica je naglasio da im nije bilo stalo do pobjede, već do učešća, odnosno, druženja s rajom.

Iza njih su na cilj , na plato ispod Starog mosta stigli Armin Karalić i Amar Škoro koji su kazali da im je drago što se „Šlaufijada“ vratila u Mostar.

  • Zukanović: Drago nam je što je učestvovalo 11 ekipa, pretežno mladića

    Zukanović: Drago nam je što je učestvovalo 11 ekipa, pretežno mladića

    Foto: M. Smajkić


Sve proteklo u najboljem redu

Ermin Zukanović, koji je ispred Kluba skakača u vodu „Mostari“ bio zadužen za organizaciju „Šlaufijade“ nije krio zadovoljstvo što je ovo takmičenje , kako je naveo, prije svega prošlo bez ozljeda.

-Drago nam je što je učestvovalo 11 ekipa, pretežno mladića, jer, cilj ovog takmičenja, kao i juniorskih skokova koji će biti održani u poslijepodnevnim satima jeste vraćanje djece Neretvi. To je naša tradicija- kazao je Zukanović.

  • Pobjednička ekipa

    Pobjednička ekipa

    Foto: M. Smajkić


Uvertira u skokove sa Starog mosta

Prema pravilima, ekipa se sastoji od dva takmičara koji se na šlaufima, odnosno, unutrašnjim gumama od kamiona ili bagera spuštaju niz Neretvu. Uz ruke i noge takmičari mogu „veslati“ i papučama.

Današnja „Šlaufijada“, kao i juniorski skokovi su svojevrsna uvertira u sutrašnju popularnu sportsko-turističku manifestaciju, skokove sa Starog mosta koji će početi u 16 sati, a na kojoj će uz skakače iz BiH učestvovati i takmičari iz Srbije, Crne Gore, Slovenije te, najvjerovatnije, Kosova.

NA VRH

Podijeli članak na