POTPREDSJEDNICA PDP-A

Jelena Trivić o Dodikovoj peticiji: Niko ne treba da se krije iza naroda

Mi stav svog naroda znamo, ali kao odgovorni političari, upravo mi treba da snosimo odgovornost i eventualne sankcije zbog stava po pitanju nametnutog zakona, kaže Trivić

Jelena Trivić: Mi stav naroda znamo. Avaz

E. T. / BN TV

24.7.2021

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić komentirala je pokretanje peticije Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, protiv odluke Valentina Incka (Inzko) da uvede Zakon o zabrani negiranja genocida. 

Smatra da je potpisivanje peticije potpuno devalviranje jedne krupne nacionalne teme.

- Peticija nije sredstvo kojim će se bilo šta postići. Ideja o peticiji je neozbiljna, kratkog daha i potpuno neodgovarajuća, naročito ako imamo u vidu da mnogi zaključci Narodne skupštine nikad nisu provedeni u djelo, pa se postavlja pitanje šta je konačni cilj peticije - naglasila je Triviće, koja je i poslanica u NSRS. 

Kaže da niko ne treba da se krije iza naroda. 

- A ovim činom Dodik i njegov SNSD upravo to čine - kaže ona i dodaje: "Mi stav svog naroda znamo, ali kao odgovorni političari, upravo mi treba da snosimo odgovornost i eventualne sankcije zbog stava po pitanju nametnutog zakona".

Dodaje da je ona svoj stav iznijela. 

- Kao i brojni građani, ali potpisivanje peticije vidim kao isključivo stranački interes SNSD-a, što na ovoj temi ne bi smio biti slučaj. Nijedna stranka, niti političar ne bi trebalo da skuplja poene na ovom, a jasno je da je SNSD-u i Dodiku to jedini i isključivi cilj -  kazala je potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić, javlja BN TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.