GENERALNI SEKRETAR PDP-A

Crnadak: Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradit će veliku stvar za RS

Da neće biti jedinstva najavio je i Dodik, koji je nazvao neke opozicionare „smradovima“, rekao je Crnadak

Igor Crnadak. Avaz

Fu. M.

25.7.2021

Inckova odluka je besmislena i nepotrebna i pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i SDA, navodi u svojoj reakciji generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak.

- Nakon ove odluke glavne teme su ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično, a više niko ne pita zašto inspektori MUP-a RS daju zaštitu članovima međunarodnih narko kartela ili kako to da je porodica savjetnice Milorada Dodika profitirala na nabavci respiratora 10 miliona maraka, što su pojave koje direktno podrivaju Republiku Srpsku - naglašava.

Pljačkanje i privatizacija

- Likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno, jer Inckova odluka ne može ugroziti srpski narod i Republiku Srpsku, zato što to njen narod neće dozvoliti i zato što je  Republika Srpska međunarodno priznata od strane svih svjetskih centara moći. Zbog toga se odgovor Republike Srpske treba utvrditi „hladne glave“ i on ne smije Republiku Srpsku uvesti u nove rizike i izolaciju. Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu „uradićemo to pa šta bude“ i ne smije se zbog reakcije na Incka Republika Srpska povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije - smatra Crnadak.

Smatra da peticu je ne treba potpisivati.

- Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradit će veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od strane SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a - kazao je Crnadak.

Potrebno jedinstvo

Poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju su njena dva glavna promotera, Milorad Dodik i Radovan Kovačević, naglašava.

- Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: „Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu.“, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove.

Na kraju, smatram da je jedinstvo u RS potrebno ali do njega vjerovatno neće doći, jer su nam različiti ciljevi, jedni razmišljaju o budućnosti Republike Srpske, a drugi o tome kako sačuvati sebe i svoje milione, firme i nekretnine. Da neće biti jedinstva najavio je i Dodik, koji je nazvao neke opozicionare „smradovima“, te i nakon toga nastavio sa napadima na opoziciju - naveo je Crnadak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.