ZASTUPNIK U NSRS

Vukanović: Dodikova peticija u Banjoj Luci doživjela je debakl

Za dva dana svega nekoliko stotina Banjalučana potpisalo je peticiju, pomoću koje Dodik kao kukavica želi da se sakrije iza naroda, kaže Vukanović

A. J.

Vukanović: Banjalučani su na vrijeme prozreli namjere režima

Foto: Screenshot


Opozicioni zastupnik u Narodnoj Skupštini RS Nebojša Vukanović na svom blogu piše da je peticija koju je pokrenuo lider SNSD-a Milorad Dodik doživjela debakl u Banjoj Luci.

Podsjećamo da je Dodik pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju zakona koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko), ali kojom se isto tako izražava sraman stav da se, "uz uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid".

Radikalni zaključci

- Uprkos snažnoj promociji i pritisku režimskih medija, prije svega RTRS-a, SRNE i ATV-a, veoma je slab odziv građana na peticiji i prikupljanju potpisa koju su pokrenuli Dodik i SNSD u Banjaluci. Za dva dana svega nekoliko stotina Banjalučana potpisalo je peticiju, pomoću koje Dodik kao kukavica želi da se sakrije iza naroda umjesto da jednom pokaže da je muško i lider i prvi se povuče iz Predsjedništva BiH, raskine koaliciju sa SDA i Bakirom i SDA na svim nivoima, u skladu sa ranijim Odlukama Narodne skupštine Republike Srpske - naveo je Vukanović.

Dodao je da su odluke o prekidu koalicije sa SDA i usvojene na inicijativu i prijedlog Dodika i SNSD-a, ali da su ih pogazili poslije samo par dana.

- Nema sumnje da Dodik i sada želi da predloži i naredi poslanicima vladajuće koalicije da usvoje neke radikalne zaključke, kako bi dodatno podigao tenzije i atmosferu, a da poslije toga zaključci Narodne skupštine Republike Srpske kupe prašinu u fiokama i budu mrtvo slovo na papiru, koje su poslužili režimu za jednokratnu političku upotrebu.

Banjalučani su na vrijeme prozreli namjere režima da iskoristi revolt i nezadovoljstvo naroda Odlukom Valentina Incka da vladajuća partija na tome profitira i prikupi jeftine političke poene, zbog čega je odziv slab jer ljudi ne žele da budu izmanipulisani i da se njihovi lični podaci zloupotrijebe i završe na spisku sigurnih glasova SNSD-a - kaže Vukanović.

Zloupotreba krize

Napomenuo je da je generalni sekretar Luka Petrović dobio zadatak da narednih dana organizuje potpisivanje potpisa širom RS preko članstva SNSD-a.

- Kako bi se vladajuća stranka na taj način izvukla iz velike krize u kojoj se nalazi, ali narod ih je na vrijeme prozreo pa će i ova kampanja, zloupotreba krize i vitalnih nacionalnih pitanja u partijske svrhe, doživjeti debakl - napisao je Vukanović.

NA VRH

Podijeli članak na