REAKCIJE

Nešić pozvao na jedinstvo stranaka u RS-u: Kako se postavimo u ova tri dana, zavisit će sudbina srpskog naroda i RS

Od načina kako se postavimo u ova tri dana, zavisiće sudbina srpskog naroda i RS, poručio je Nešić

Nenad Nešić: Predsjednik DNS-a. Arhiv

L. M.

26.7.2021

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, pozvao sve političke partije da ostave po strani sujete, međusobne animozitete, sitna nadigravanja i partijske interese te da shvate važnost i težinu trenutka u kojem se nalazi RS, kao i posljedice koje mogu nastati ukoliko budu nejedinstveni.

Podsjetimo, za danas je najavljen sastanak stranaka sa sjedištem u RS zbog odluke predstavnika Valentina Incka da nametne zakonsku zabranu negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

- Danas, ali i na sjednici Narodne skupštine RS, moramo biti državnici, a ne sitni partijski trgovci. Možda možemo nadigrati jedni druge, obezbjediti koji glas više za svoju stranku, ali bojim se da ćemo tim međusobnim igrarijama svi zajedno nadigrati i poraziti RS - istakao je Nešić.

Dodao je da je milion i dvije stotine hiljada Srba stradalo u prošlom stoljeću u BiH, više nego što ih danas živi u manjem bh. entitetu.

- Srbi su posljednji koje bilo ko treba da opominje na poštovanje žrtava. Od načina kako se postavimo u ova tri dana, zavisit će sudbina srpskog naroda i RS - poručio je Nešić.

Zaključio je da će DNS, kao i do sada, na prvom mjestu imati interes srpskog naroda i RS, piše Srpskainfo.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.