KANTONALNI SUD

Fikret Muslimović opet osuđen za brojne laži koje je pisao o Fahrudinu Radončiću

Muslimović je obavezan na isplatu naknade štete predsjedniku SBB-a i objavu pomenutih presuda u "Dnevnom avazu" i "Oslobođenju"

Fikret Muslimović, bivši visoki funkcioner KOS-a, jedan od ideologa SDA i bivši savjetnik Bakira Izetbegovića, iznosio lažne tvrdnje o Fahrudinu Radončiću. Avaz

Piše: F. M.

26.7.2021

Kantonalni sud u Sarajevu pravosnažno je potvrdio dvije presude Općinskog suda Sarajevo kojima je utvrđeno da je Fikret Muslimović, bivši visoki funkcioner KOS-a, jedan od ideologa SDA i bivši savjetnik Bakira Izetbegovića, iznosio lažne tvrdnje o Fahrudinu Radončiću u knjizi "Lažovi i ubice", čiji je autor.

Radi se o presudama broj: 65 0 P 399647 13 P i broj: 65 0 P 399798 13 P.

Muslimović je obavezan na isplatu naknade štete predsjedniku SBB-a i objavu pomenutih presuda u "Dnevnom avazu" i "Oslobođenju".

Faksimil presude Kantonalnog suda u Sarajevu. Printscreen

I Kantonalni i Općinski sud su zaključili da navodi o Radončiću koje je Muslimović iznosio u svojoj knjizi, nisu istiniti i da nijedan provedeni dokaz tuženog Muslimovića u sudskom postupku nije potvrdio tačnost njegovih tvrdnji.

Podsjećamo, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić već je dobio četiri presude protiv člana Senata SDA Fikreta Muslimovića, bivšeg visokog oficira agresorskog KOS-a, koji, u interesu svojih nalogodavaca iz SDA, a nije nemoguće i bivših kolega, na svaki način godinama pokušava javno diskvalificirati i lažnim konstrukcijama ocrniti predsjednika SBB-a, o čemu su konačnu riječ, presudama u korist Radončića, kazali nadležni sudovi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.