O ODLUCI VSTV-A

Davor Dragičević za "Avaz": Muriz, Ifet i ja smo upozoravali na ovo, vlast se boji otkriti ubice naše djece

Očigledno da posljednji potezi, kako u entitetu RS tako i Federaciji, jasno govore da se vlasti boje otkrivanja nalogodavaca i ubica naše djece, podrška Gordani Tadić i Tužilaštvu BiH, kaže Dragičević

Davor Dragičević: Ovo je očit primjer političkog pritiska. Avaz

Piše: M. Muračević

26.7.2021

Kao što smo i najavili, nastavljaju se pritisci na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, rekao je u izjavi za portal "Avaza" Davor Dragičević koji već godinama, kao i Muriz Memić, zbog inertnosti institucija traga za istinom o stradanju njegovog sina Davida Dragičevića.

U vrijeme kada je Tadić, kaže Dragičević, pokrenula značajne pomake u radu Tužilaštva BiH, njeno premještanje dolazi kao veliko razočarenje. 

- Događa se upravo ono na šta smo, Muriz Memić, naš advokat Ifet Feraget i ja već duže vremena upozoravali. Ovo je očit primjer političkog pritiska baš u vrijeme kada je Tužilaštvo BiH preuzelo konkretne korake ka konačnom utvrđivanju istine o ubistvu Davida i Dženana. 

Očigledno da posljednji potezi, kako u entitetu RS tako i Federaciji, jasno govore da se vlasti boje otkrivanja nalogodavaca i ubica naše djece. 

Još jedna potvrda toga će biti sutrašnja odluka Vrhovnog suda Federacije u slučaju "Memić", a ona može biti samo oslobađajuća. David i Dženan su ubijeni, a ubice i saučesnici i dalje slobodno šetaju Sarajevom i Banja Lukom zahvaljujući vlasti u oba entiteta koja ih štiti. Odustati nikad nećemo. Podrška Gordani Tadić i Tužilaštvu BiH - zaključio je Davor Dragičević.

Podsjetimo, Gordana Tadić premještena je odlukom Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a s dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.